Bejelentés


Cégalapítás Németországban | berlin Cégalapítás és széhleyszolgáltatás Németországban. ÁFA-regis

Cégalapítás Németország

 

 

Szeretne céget alapítani Németországban? Rövid időn belül vállalkozna a Német Köztársaságban, Európa meghatározó gazdasági piacán? Mi minden segítséget megadunk mindazoknak, akik tőketársaságot szeretnének alapítani Németországban, a megrendelőnek csak egy alkalommal szükséges megjelennie irodánkban, hogy kézjegyével ellenjegyezze a társasági szerződést, az aláírásmintát, az ügyvezetői nyilatkozatot, és a részünkre kiállított meghatalmazást, amellyel mi bejegyeztetjük a céget. Német cégalapítás gyorsan, kényelmesen.

 

Cégünk a következő szolgáltatásokkal várja ügyfeleit

 

1. Cégbejegyzés Németországban

2. Székhelyszolgáltatás Németországban

3. Adószám igénylés

4. Bankszámla megnyitása

5. Könyvelési szolgáltatás

6. Bármely cégmódosítás

 

 

 

 

 

GmbH alapítás Németországban

 

Vállaljuk GmbH-k és UG-k alapítását Németországban a lehető legrövidebb határidővel, és a legkedvezőbb alapítási feltételekkel, Tekintse meg Cégalapítás Münchenben aloldalunkat.

Lássuk, mik a legkézenfekvőbb különbségek a GmbH és az UG között

1. GmbH

A GmbH az a vállalkozási forma, amit valószínűleg a legtöbb vállalkozó már ismer, a helyi, németországi vállalkozói réteg pedig presztízsértékűnek tekinti eme vállalkozási formát. A GmbH az igazi, legrégebbi KFT-forma, hiszen ez az a cégforma, melynek törzstőkéje nem lehet kevesebb, mint 25.000 Euró. A Korlátolt Felelősségű Társaságok esetében nagy jelentősége van a törzstőke mértékének, hiszen a partnerek, beszállítók, új üzletfelek inkább megbíznak egy GmbH-ban, mint egy UG-ban, mivel köztudott, hogy a GmbH minimum alaptőkéje 25.000 Euró, ami azt jelenti, hogy a társaság eddig az összeghatárig felelősségre vonható. Vállalunk cégalapítás Romániában, valamint Cégalapítást Csehországban is.

 

2. UG

Az UG, azaz Unternehmensgesellschaft is a Korlátolt Felelősségű Társaságok egyik formája, a különbség azonban a GmbH-hoz képest abban keresendő, hogy az UG már 1 euró minimális túkével megalapítható. Ezt a társasági formát 2008-ban vezette be a német parlament, s célja az volt eme intézkedésnek, hogy megkönnyítsék a kisvállalkozók életét, és esélyt adjanak a kispénzű, ám annál nagyobb vállalkozói kedvvel rendelkező egyéneknek a kereskedelmi és szolgáltató szektorba való legális belépésre, és visszaszorítsák a fekete üzletek bonyolítását.

Az UG-nak hatalmas sikere van, mert sok vállalkozó választja ezt a társasági formát, ha céget hoz létre. Habár egy euró a minimum tőkéje a társaságnak, mégis inkább javasolt mondjuk 500-1000 euróval létrehozni az Unternehmensgesellschaftot, ugyanis akkor nagyobb hitele lesz a bejegyzést végrehajtó cégbíró előtt.

 

3. AG, Részvénytársaság

Az AG, azaz AktienGesellschaft a magyar Részvénytársaság megfelelője. Akár egy tag is alapíthatja, minimális tőkéje azonban 50.000 Euró, amit be is kell fizetni alakuláskor a vállalkozás törzstőke számlájára. Akár apportokat, azaz tárgyi eszközöket is bevihet az igazgató az AG-ba. Ebben az esetben felértékelésen megy keresztül az apport bevitele, és csakis egy hiteles felértékelő személye által meghatározott értéken vihető be a társaságba. Az AG kötelezően könyvvizsgálóval és cenzorral is kell rendelkezzen, hogy legálisan működhessen. Kevésbé keresett vállalkozási forma ez, ugyanis a törzstőke minimuma még Németországban is magasnak számít.

 

4. Gbr

A Gbr nem KFT, hanem egy magánvállalkozási forma, amelyik több tagot számlál, nincs alapító okirata, a tagok a saját vagyonukkal felelnek a társaság működéséért. Többnyire kisiparosok, kétkezi munkát, kiskereskedelmet folytatók választják ezt a vállalkozási formát. Alaptőkét nem kell befizetni a vállalkozás számlájára, bankszámlája viszont lehet a Gbr-nek is, és Adószámot is lehet kérvényezni a vállalkozás részére.

 

5. Gewerbe

A Gewerbe, azaz magánvállalkozói engedély a Gbr-hez hasonlóan egy magánvállalkozói engedélyt jelent, ebben az esetben azonban nem több tag hozza azt létre, hanem egyetlen egy magánszemély, aki ezzel a cégformával legálisan működhet Németország területén, munkát vállalhat fel.


A cégalapítás időtartama Németországban

 

Németországban is lassú, és nehézkes bürokrácián kell átverekednünk magunkat, ha szeretnénk bejegyeztetni egy vállalkozást. GmbH, UG, és AG alapításakor hozzávetőlegesen 3 héttel kell számolnunk a Végzés kibocsájtásáig. Ezután következik a Közösségi Adószám kérvény benyújtása a Finanzamt-hoz, az EU-s szám leghamarabb is olyan egy hónap műlva érkezik meg, ám ez nem garancia, megeshet, hogy 4-5 hónapba telik, amíg a Finanzamt kiosztja az Adószámot. Akik nem tudnak ennyit várni a Közösségi Adószámra, azoknak ajánljuk a Genda cégalapítási irodát, ahol kész cégeket is vásárolhatnak az ügyfelek. Kész cégek megvásárlásakor mindössze 2 hetet kell várniuk az átírásra a megrendelőknek. Eladó német cégekért kattintsanak ide. Két hét alatt átírják a cégbíróságon az új ügyfél nevére a GmbH-t EU-s adószámmal együtt, és így a megrendelőnek mindössze 2 hetet kell várnia, hogy dolgozhasson vállalkozásával, ÁFA-mentesen számlázzon más Uniós országokban bejegyzett ÁFA-fizető, Közösségi Adószámmal rendelkező cégek felé.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!