Bejelentés


Cégalapítás Németországban | b Cégalapítás és széhleyszolgáltatás Németországban.


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Cégalapítás Németország

 

 

Szeretne céget alapítani Németországban? Rövid időn belül vállalkozna a Német Köztársaságban, Európa meghatározó gazdasági piacán? Mi minden segítséget megadunk mindazoknak, akik tőketársaságot szeretnének alapítani Németországban, a megrendelőnek csak egy alkalommal szükséges megjelennie irodánkban, hogy kézjegyével ellenjegyezze a társasági szerződést, az aláírásmintát, az ügyvezetői nyilatkozatot, és a részünkre kiállított meghatalmazást, amellyel mi bejegyeztetjük a céget. Német cégalapítás gyorsan, kényelmesen.

 

Cégünk a következő szolgáltatásokkal várja ügyfeleit

 

1. Cégbejegyzés Németországban

2. Székhelyszolgáltatás Németországban

3. Adószám igénylés

4. Bankszámla megnyitása

5. Könyvelési szolgáltatás

6. Bármely cégmódosítás

 

7. Eladó Cégek Németországban

 

 

 

GmbH alapítás Németországban

 

Vállaljuk GmbH-k és UG-k alapítását Németországban a lehető legrövidebb határidővel, és a legkedvezőbb alapítási feltételekkel, Tekintse meg Cégalapítás Münchenben aloldalunkat.

Lássuk, mik a legkézenfekvőbb különbségek a GmbH és az UG között

1. GmbH

A GmbH az a vállalkozási forma, amit valószínűleg a legtöbb vállalkozó már ismer, a helyi, németországi vállalkozói réteg pedig presztízsértékűnek tekinti eme vállalkozási formát. A GmbH az igazi, legrégebbi KFT-forma, hiszen ez az a cégforma, melynek törzstőkéje nem lehet kevesebb, mint 25.000 Euró. A Korlátolt Felelősségű Társaságok esetében nagy jelentősége van a törzstőke mértékének, hiszen a partnerek, beszállítók, új üzletfelek inkább megbíznak egy GmbH-ban, mint egy UG-ban, mivel köztudott, hogy a GmbH minimum alaptőkéje 25.000 Euró, ami azt jelenti, hogy a társaság eddig az összeghatárig felelősségre vonható. Vállalunk cégalapítás Romániában, valamint Cégalapítást Csehországban is.

 

2. UG

Az UG, azaz Unternehmensgesellschaft is a Korlátolt Felelősségű Társaságok egyik formája, a különbség azonban a GmbH-hoz képest abban keresendő, hogy az UG már 1 euró minimális túkével megalapítható. Ezt a társasági formát 2008-ban vezette be a német parlament, s célja az volt eme intézkedésnek, hogy megkönnyítsék a kisvállalkozók életét, és esélyt adjanak a kispénzű, ám annál nagyobb vállalkozói kedvvel rendelkező egyéneknek a kereskedelmi és szolgáltató szektorba való legális belépésre, és visszaszorítsák a fekete üzletek bonyolítását.

Az UG-nak hatalmas sikere van, mert sok vállalkozó választja ezt a társasági formát, ha céget hoz létre. Habár egy euró a minimum tőkéje a társaságnak, mégis inkább javasolt mondjuk 500-1000 euróval létrehozni az Unternehmensgesellschaftot, ugyanis akkor nagyobb hitele lesz a bejegyzést végrehajtó cégbíró előtt.

 

3. AG, Részvénytársaság

Az AG, azaz AktienGesellschaft a magyar Részvénytársaság megfelelője. Akár egy tag is alapíthatja, minimális tőkéje azonban 50.000 Euró, amit be is kell fizetni alakuláskor a vállalkozás törzstőke számlájára. Akár apportokat, azaz tárgyi eszközöket is bevihet az igazgató az AG-ba. Ebben az esetben felértékelésen megy keresztül az apport bevitele, és csakis egy hiteles felértékelő személye által meghatározott értéken vihető be a társaságba. Az AG kötelezően könyvvizsgálóval és cenzorral is kell rendelkezzen, hogy legálisan működhessen. Kevésbé keresett vállalkozási forma ez, ugyanis a törzstőke minimuma még Németországban is magasnak számít.

 

4. Gbr

A Gbr nem KFT, hanem egy magánvállalkozási forma, amelyik több tagot számlál, nincs alapító okirata, a tagok a saját vagyonukkal felelnek a társaság működéséért. Többnyire kisiparosok, kétkezi munkát, kiskereskedelmet folytatók választják ezt a vállalkozási formát. Alaptőkét nem kell befizetni a vállalkozás számlájára, bankszámlája viszont lehet a Gbr-nek is, és Adószámot is lehet kérvényezni a vállalkozás részére.

 

5. Gewerbe

A Gewerbe, azaz magánvállalkozói engedély a Gbr-hez hasonlóan egy magánvállalkozói engedélyt jelent, ebben az esetben azonban nem több tag hozza azt létre, hanem egyetlen egy magánszemély, aki ezzel a cégformával legálisan működhet Németország területén, munkát vállalhat fel.


A cégalapítás időtartama Németországban

 

Németországban is lassú, és nehézkes bürokrácián kell átverekednünk magunkat, ha szeretnénk bejegyeztetni egy vállalkozást. GmbH, UG, és AG alapításakor hozzávetőlegesen 3 héttel kell számolnunk a Végzés kibocsájtásáig. Ezután következik a Közösségi Adószám kérvény benyújtása a Finanzamt-hoz, az EU-s szám leghamarabb is olyan egy hónap műlva érkezik meg, ám ez nem garancia, megeshet, hogy 4-5 hónapba telik, amíg a Finanzamt kiosztja az Adószámot. Akik nem tudnak ennyit várni a Közösségi Adószámra, azoknak ajánljuk a Genda cégalapítási irodát, ahol kész cégeket is vásárolhatnak az ügyfelek. Kész cégek megvásárlásakor mindössze 2 hetet kell várniuk az átírásra a megrendelőknek. Eladó német cégekért kattintsanak ide. Két hét alatt átírják a cégbíróságon az új ügyfél nevére a GmbH-t EU-s adószámmal együtt, és így a megrendelőnek mindössze 2 hetet kell várnia, hogy dolgozhasson vállalkozásával, ÁFA-mentesen számlázzon más Uniós országokban bejegyzett ÁFA-fizető, Közösségi Adószámmal rendelkező cégek felé.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!